Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’, μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου 2019, στην πρωτεύουσα του Δήμου Δυτικής Μάνης, την Καρδαμύλη, όπου παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παουλοπούλου και του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τελέσθηκαν τα εγκαίνια του αρχοντικού του διάσημου φιλέλληνος Patric Leigh Fermor.

Ο εν λόγω φιλέλλην, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ως μέλος της Υπηρεσίας Ειδικών Αποστολών συνεισέφερε σημαντικά στην Αντίσταση στα όρη της κατεχόμενης Κρήτης.

Στα μεταπολεμικά χρόνια έγινε ένας από τους αξιόλογους άγγλους ταξιδιωτικούς συγγραφείς του 20ου αιώνα με τις περιηγήσεις του. Συνέγραψε το σπουδαίο βιβλίο ‘’Μάνη’’ το έτος 1958 και το Μουσείο Μπενάκη εξέδωσε το 2017 ένα εξαιρετικό αφιέρωμα γι’ αυτόν.

Ο Fermor αγάπησε την Μάνη, έκτισε αρχοντικό στην περιοχή Καλαμίτσι της Καρδαμύλης και έζησε εκεί συγγράφοντας πολλά βιβλία.

Το 1996 αυτός και η σύζυγός του προσέφεραν την οικία τους στο Μουσείο Μπενάκη για να γίνει ένα Μορφωτικό Κέντρο, αυτό που εγκαινιάστηκε. Απέθανε το 2011. Την όλη ανακαίνιση του αρχοντικού ανέλαβε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μετά τα εγκαίνια ο Σεβασμιώτατος μετά των επισήμων ξεναγήθηκε στην οικία του Fermor.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.