Με κάθε λαμπρότητα την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και με την ευκαιρία της εορτής της Ανακομιδής Λειψάνων Αγίου Λουκά του Ιατρού και Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, τελέστηκε δισαρχιερατική θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου στο Ναύπλιο, Κυριακή 19 Μαρτίου 2023.

Η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο και από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο.

Στην μεγαλοπρεπή θεία λειτουργία συμμετείχε ο εφημέριος του ναού, π. Δημήτριος Κρουσταλάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους τον Άγιο Λουκά και ο Ιεροδιάκονος π. Νικόλαος Μίχος.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κατά την θεία λειτουργία ευλόγησε τα σταυρολούλουδα, τα οποία συνηθίζεται να δίνονται ως ευλογία στους πιστούς.

Επίσης στις 17 Μαρτίου 1996 έγινε η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Λουκά από τον Αρχιεπίσκοπο Λάζαρο και μέλη της ερευνητικής επιτροπής που ασχολείτο με τη ζωή, τα έργα και τα θαύματα του, και στις 20 Μαρτίου μεταφέρθηκαν στο Ναό της Αγίας Τριάδας.

Αναφέρεται ότι την ανακομιδή παρακολούθησαν πάνω από 40.000 άτομα, ενώ λέγεται ότι κατά την ανακομιδή σταμάτησε με θαυματουργό τρόπο αμέσως ο δυνατός άνεμος που φυσούσε εκείνη την ώρα.

Επίσης, μαρτυρούνται θεραπείες πασχόντων κατά το τριήμερο μεταξύ 17 και 20 Μαρτίου.

Στις 24-25 Μαΐου 1996 έγιναν μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις για την ανακήρυξή του σε άγιο από το Πατριαρχείο Μόσχας, ενώ η μνήμη του τιμάται στις 11 Ιουνίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.