Σε παραδοσιακό και γραφικό υψόμετρο, με καταπληκτική βλάστηση και θέα, με τα πέτρινα σπίτια, στον Οροβά Κάμπου του Δήμου Δυτικής Μάνης, μετέβη σήμερα, Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ' και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον εκεί ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου (17ου αιώνος), πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κάμπου, πρωτοπρ. π. Θεόδωρο Κοζομπόλη, τον εφημέριο της ενορίας Κάμπου, π. Γεώργιο Ζαρειφόπουλο και τον διάκονο της Μητροπόλεως π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. ανέλυση την φράση του Ι. Ευαγγελίου «Τίς ὁ ἁψάμενός μου;» (Λουκ. 8,45) και είπε: «Όταν ο Χριστός έθετε την φαινομενικά παράδοξη αυτή ερώτηση στους μαθητές του, τότε φάνηκε στους μαθητές Του, η όλη τους ανθρώπινη αδυναμία να διακρίνουν ποιός ανάμεσα στο πλήθος που συνωστίζονταν στον Κύριο είχε πραγματική επαφή μαζί του. Γι’ αυτό και απαντούν με απορία: πώς είναι δυνατόν να θέτει τέτοιο ερώτημα ο Διδάσκαλος, την στιγμή που τόσος κόσμος τον συμπιέζει. Και όμως μόνο η ασθενής εκείνη γυναίκα είχε ακουμπήσει ουσιαστικά τον Κύριο.

Οι άλλοι, ο κόσμος είχε εξωτερική επαφή. Εκείνη η αιμορροούσα γνήσια. Και ο Σεβ. κατέληξε: Διδασκόμεθα απ’αυτήν την φράση και ερώτηση οτι η επαφή μας με τον Χριστό δεν πρέπει να είναι τυπική, εξωτερική και επιπόλαια. Όχι θρησκευτικότητα χωρίς βάθος. Πρέπει να εισδύσουμε στην γνήσια χριστιανική ζωή. Να ανακαλύψουμε τον Χριστό, ουσιαστικά, συνειδητά, εκκλησιολογικά. Γιατί μόνο στην Εκκλησία και στα Μυστήρια της βιώνουμε τον Χριστό. Λοιπόν το ερώτημα: «Τίς ὁ ἁψάμενός μου;» να μας προβληματίσει. Όχι ξένοι προς τον Χριστό αλλά πραγματικά ο Χριστός να κατοικεί μέσα μας».

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. διένειμε κατά το πρόγραμμα «Κάθε σπίτι και εικόνα» διαφόρων μεγεθών εικόνες στους στους πιστούς και στη συνέχεια παρεκάθησε στην αυλή του Ι.Ναού μαζί με τα τους κατοίκους για ενα πρωϊνό και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί τους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.