Ο Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος ευρισκόμενος στην Αθήνα ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Τιμοθέου Αναγνωστάκη, παλαιού διακόνου του και νυν εφημερίου της ενορίας των Αφιδνών της Ι. Μητροπόλεως Ιλίου και λειτούργησε εκεί, τρεις μέρες προ της πανηγύρεως αυτής της ενορίας.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα για την φιλάδελφη αγάπη του και την παρασχεθείσα άδεια και μίλησε διδακτικά στους πιστούς αναφερόμενος στην περίοδο της μεγάλης Θεομητορικής εορτής που διανύουμε με τα πολλαπλά θεολογικά και οντολογικά μηνύματα που αφορούν στην ίδια μας την ζωή.
Είπε χαρακτηριστικά ότι το γεγονός της μεταστάσεως της Παναγίας αποτελεί για όλους μας την έμπρακτη απόδειξη, που έχουμε όλοι ανάγκη, στην πίστη της τελικής κυριαρχίας της ζωής.
Υπογράμμισε επίσης ότι η Παναγία, ως η μετά θάνατον Ζώσα τροφοδοτεί αυτή την πίστη και την ελπίδα μας, επειδή είναι η ίδια ο πρώτος άνθρωπος που ενεργοποίησε το δώρο της ζωής που χορήγησε στο ανθρώπινο γένος ο αναστημένος Χριστός, φανερώνοντας παράλληλα την κατάσταση των εσχάτων προ του τέλους του κόσμου.
Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε στον πνευματικό σύνδεσμο που διατηρεί από παλιά με τους πιστούς της ενορίας και ευχαρίστησε και τους πολλούς Κηφισιώτες που εκκλησιάστηκαν σήμερα στις Αφίδνες με αφορμή την λειτουργική παρουσία, του επί πολλά χρόνια πνευματικού τους και αγαπημένου τους Εφημερίου.
Τέλος, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας προσέφερε σε όλους κέρασμα, κατά το οποίο ήταν έκδηλη η χαρά της επικοινωνίας των παρευρεθέντων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.