Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος διορίστηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο ως Εκπρόσωπος του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση είχε ληφθεί εδώ και αρκετές ημέρες και σήμερα η απόφαση του Παναγιωτάτου επικυρώθηκε και τυπικά από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία συνήλθε σήμερα.

Ο νέος εκπρόσωπος διαδέχεται στη θέση αυτή τον Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος ο οποίος τον περασμένο μήνα υπέβαλε την παραίτηση του από την θέση αυτή.

Βιογραφικό του Μητροπολίτη Λαοδικείας
Ο Θεοδώρητος Πολυζωγόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε Θεολογία και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διάκονος χειροτονήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1972 και Πρεσβύτερος στις 17 Σεπτεμβρίου 1972. Υπηρέτησε επί 21 έτη ως Καθηγητής της Φιλοσοφίας και της Χριστιανικής Ηθικής στο Κολλέγιο Αθηνών. Το 1979 αναγορεύθηκε διδάκτωρ της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Μάντζεστερ. Στις 18 Μαρτίου 2000 χειροτονήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι τιτουλάριος Επίσκοπος Ναζιανζού, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Τη χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Λαοδικείας Ιάκωβο και Σεβαστείας Δημήτριο. Διετέλεσε επί δεκαετία Αρχιερατικώς Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Λονδίνου. Το 2009 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου συνέχισε τη διακονία του ως Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου.

Στις 29 Αυγούστου 2018 εξελέγη τιτουλάριος εν τιμητική ενεργεία Μητροπολίτης Λαοδικείας έχοντας συνυποψηφίους τους Επισκόπους Τροπαίου Αθανάσιο και Αμορίου Νικηφόρο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.