Κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου και κατόπιν προσκλήσεως του Επισκόπου Χύτρων Λεοντίου, Hγουμένου της Μονής Αγ. Νεοφύτου στην Πάφο, ο Μητροπολίτης Κορωνείας Παντελεήμων χοροστάτησε κατά τον Όρθρο στην Ιερά Μονή και συλλειτούργησε μετά του Καθηγουμένου. Τους πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου, ο Ιδιαίτερος Γραμματεύς του Μακαριωτάτου Αρχιμανδρίτης Τριφύλλιος Ονισηφόρου και πατέρες της Μονής.

Το Καθολικόν της Μονής του Αγίου Νεοφύτου, είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Γι ´αυτό και οι Μονή εκτός των ημερών των αφιερωμένων στον Κτήτορα της, Άγιο Νεόφυτο, πανηγυρίζει και την ημέρα της Παναγίας.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολιτης Κορωνείας είπε ότι η αιτία της επιλογής της Παναγίας από τον Θεό, για να γίνει Μητέρα του ενανθρωπίσαντος Υιού Του, ήταν « ουχ ο έξωθεν εμπλοκής τριχών και περιθέσεως χρυσίων…ο κόσμος,αλλ´ ο κρυπτός της καρδίας άνθρωπος», δηλαδή το κάλλος της το εσωτερικό.

« Η Παναγία μας δίνει το μήνυμα να στραφούμε προς τον έσω άνθρωπο», τόνισε ο Κορωνείας Παντελεήμων. « Να μη απορροφώμεθα αποκλειστικά από το φαίνεσθαι, αλλά να ενδιαφερώμεθα κυρίως γιά το είναι. Συχνά οι άνθρωποι σήμερα διαλέγουν ένα προσωπείο και κρυβόμαστε πίσω από αυτό. Όμως το προσωπείο αφήνει ρωγμές και από αυτές διακρίνεται όλη η αφάνταστη ελαφρότητα του είναι.

Να στραφούμε, λοιπόν, προς τα έσω, όχι βέβαια,για να κλειστούμε στον εαυτό μας, αλλά για να ανοίξουμε στη Χάρη του Θεού, που εφ’όσον μένουμε ενσωματωμένοι στο Σώμα του Χριστού,την Εκκλησια,ανακαινίζει και αγιάζει τον άνθρωπο και αποκτάμε την σωστή σχέση με τον Θεό».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.