Εορτάζει το παρεκκλήσιο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κατά την εορτή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, των ισαποστόλων και φωτιστών των Σλάβων.

Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος. Ο Επίσκοπος σημείωσε:

«Ανεκτίμητη η προσφορά και το έργο των σημερινά τιμωμένων μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας μας καθώς μπολιάζοντας την τότε μεγάλη Μοραβία, σημερινή Κεντρική Ευρώπη, με τον πολιτισμό του Βυζαντίνου, διαμόρφωσαν την ιστορική εξέλιξη των Βαλκανικών χωρών. Διερωτώμαι τι θα είχε συμβεί στον χάρτη των Βαλκανικών Χωρών εάν οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος δεν είχαν προβεί στην κίνηση αυτή; Πως θα ήταν, άραγε, τα πράγματα σήμερα όχι μόνον στις Χώρες αυτές, αλλά στην ευρύτερη περιοχή; Ανάγκη εσωτερικής ιεραποστολής έχουμε σήμερα.»

«Ταξίδι στην καρδιά για να αναζητήσουμε την εσωτερική ειρήνη, την ειρήνη της καρδιάς, χωρίς την οποία δεν μπορεί ο άνθρωπος του Θεού να προχωρήσει στην πνευματική και εν γένει ζωή του. Προϋπόθεση αυτού του ταξιδιού η συνάντηση μας με τον Χριστό, ο Οποίος είναι ο Άρχων της ειρήνης», κατέληξε ο Επίσκοπος, καλωσορίζοντας τον Αιδ. Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Σταύρο Κοφινά, ο οποίος έλαβε μέρος εις τον Εσπερινό.

Όπως ανέφερε ο Επίσκοπος ο π. Σταύρος είναι «εκλεκτό στέλεχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπεύθυνος του Δικτύου Ποιμαντικής της Υγείας και βρίσκεται στην Ακαδημία έχοντας την ευθύνη ενός πανευρωπαϊκού Συνεδρίου με περισσότερους από 120 συνέδρους, και θέμα την ποιμαντική των Ιερέων, υπεύθυνων στα Νοσοκομεία», καλωσορίζοντας και τους λοιπούς συνέδρους, ευχόμενος ευόδωση των στόχων και σκοπών του Συνεδρίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.