Η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου πραγματοποιεί εβδομαδιαία προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους.

Του ιερού προσκυνήματος προΐσταται ο Σεβ. Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, με τη συνοδεία εκλεκτών Κληρικών και Λαϊκών, ανερχομένων σε 50 πρόσωπα.

Η ομήγυρις υπέβαλε τα σέβη της και έγινε δεκτή από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ’, ο οποίος υποδέχθηκε τους προσκυνητές ως τέκνα του πνευματικά. Απευθυνόμενος με λόγια αγάπης προς τους εξ Ελλάδος προσκυνητές ανεφέρθη στο χάρισμα που έχουν οι Άγιοι Τόποι και στην ευλογία που προχέουν στο σημερινό ταραγμένο κόσμο.

Οι παγκόσμιες προκλήσεις, συνέχισε ο Μακαριώτατος, μπορεί να ταράζουν την οικουμένη ολόκληρη, αλλά οφείλουμε ως πιστοί Χριστιανοί να τις ξεπερνάμε με απόλυτη πίστη και εμπιστοσύνη στον Δωρεοδότη μας Κύριο.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πολυανής κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ. Θεόφιλο για την καταδεκτικότητα και την πατρική του θαλπωρή και ζήτησε την ευλογία του για την άμπελο που ευδοκιμεί στο Κιλκίς, υπενθυμίζοντας ότι είναι μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ξαναδιοργανώνεται προσκύνημα στην Αγία Γη από την Εκκλησία, την παροικούσα στο Κιλκίς, και μάλιστα από την εποχή του αειμνήστου προκατόχου του κυρού Αμβροσίου.

Επίσης ευχήθηκε ταπεινά ο Κύριος να ενισχύει και να στερεώνει τα μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητας στο πολυσχιδές εκκλησιαστικό και εθνικό έργο που επιτελούν με αυταπάρνηση και θυσία. Διαβεβαίωσε τέλος τον Μακαριώτατο ότι όλοι οι προσκυνητές προσεύχονται τόσο γι’ Αυτόν, όσο και για την περί Αυτόν τιμία Αδελφότητα. Έθεσε δε τις ταπεινές δυνάμεις της Μητροπόλεως του στη διάθεση της Σιωνίτιδος Εκκλησίας και του μεγαλεπίβολου έργου του Μακαριωτάτου Πατρός και Πατριάρχου Της επ’ αγαθώ της Ορθοδοξίας!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.