Σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021,ημέρα μνήμης και εορτασμού του Προφήτου Αββακούμ και του Οσίου Πορφυρίου του Καισοκαλυβίτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.Βαρθολομαίος, λειτούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο οποίος βρίσκεται στο Νοσοκομείο του Κιλκίς και εξυπηρετεί τις πνευματικές ανάγκες του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και των ασθενών του Νοσοκομείου.

Στόν λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων:”…η σημερινή μνήμη του Αγίου Προφήτου Αββακούμ, λίγες ημέρες πρίν τον εορτασμό των Χριστουγέννων,φανερώνει την ευεργεσία του Θεού στον λαό Του.

Με την καθοδήγηση και τον προφητικό λόγο τους οι Προφήτες, πάντοτε προφύλασσαν τον πιστό λαό απο κινδύνους, απο πλάνες και φανέρωναν σε αυτόν, τον δρόμο του αγαθού και της ελπίδας, με απότερη ευλογία την είδηση της ελεύσεως του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού…

Ο Κύριος μας,δίνει κριτήρια σε εμάς τα παιδιά του,ώστε να μπορούμε να διακρίνουμε τους προφήτες απο τους ψευδοπροφήτες, οι οποίοι μας είπε ότι, θα υπάρχουν ανάμεσά μας, με μέγιστο κριτήριο διακρίσεως,αυτό της υπακοής στην σωστική φωνή της Εκκλησίας μας και στην χάρη της ενότητός μας…

Παράλληλη σήμερα τιμούμε τον Όσιο Πορφύριο,τον εν Αγίω Πνεύματι χαριτωμένο διάκονο της ανάγκης όλων των ανθρώπων,κυρίως δε των ασθενών και των αδυνάτων….

Τιμούμε τους ιατρούς μας και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας και όλων των Νοσοκομείων της Πατρίδος μας αλλά και όπου γής, οι οποίοι μαζί με τις οικογένειές τους, υπερβαίνουν του εαυτού τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα του υγειονομικού πειρασμού.

Με θέρμη πίστεως ζητούμε την αγιαστική ευλογία του Οσίου Πορφυρίου,για το θεραπευτικό έργο των ιατρών αλλά και για την υγεία, την ψυχική και την σωματική υγεία όλων μας…”.

Ακολούθως,ο Σεβασμιώτατος μετέφερε την Θεία Μετάληψη στα δωμάτια των ασθενών,οι οποίοι επιθυμούσαν να μεταλάβουν,όμως η μετάληψή τους δεν κατέστη δυνατή….

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.