Ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος λειτούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Οθωνών και στο κήρυγμα του προς τους πιστούς ντόπιους και ξένους που αυτή την καλοκαιρινή περίοδο επιστρέφουν στη πατρίδα από την Αμερική και αλλού, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας των δύο δαιμονισμένων, στη χώρα των Γεργεσηνών.

Καθώς συναντά ο Κύριος μας αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους από το δαιμόνιο, που στη θέα Του διαμαρτύρεται το δαιμόνιο αναγνωρίζοντας τον Αληθινό Θεό του ζητούν να εγκαταλείψουν τους ανθρώπους και να εισέλθουν στους χοίρους της παρακείμενης αγέλης, όπου κατακρεμνίσθησαν.

Τρία σημεία ο Σεβασμιώτατος τόνισε:

Πρώτον, ότι το δαιμόνιο είναι υπαρκτό και προσπαθεί να ξεγελάσει τους ανθρώπους και να διαφύγει της προσοχής των, προκειμένου ανενόχλητο να κάνει την ζημιά του στη εικόνα του Θεού, που είναι ο άνθρωπος.

Δεύτερον, ότι το δαιμόνιο αναγνωρίζει και φοβάται την παρουσία του Θεού και επιπλέον γνωρίζει ότι στη τελική κρίση θα τιμωρηθεί εις τον αιώνα.

Και τρίτον, οι άνθρωποι της χώρας των Γεργεσηνών, ενώ βλέπουν τα γεγονότα, εκείνοι δεν αναγνωρίζουν και δεν τον αποδέχονται, επειδή τα άνομα έργα τους, η παρουσία Του τα ελέγχει και τα καταδικάζει.

Σήμερα το ίδιο συμβαίνει στη σύγχρονη κοινωνία μας, ενώ γνωρίζουμε και αποδεχόμαστε τον Αληθινό Θεό από την μία πλευρά και από την άλλη δεν συμφέρει η παρουσία Του στη ζωή μας γιατί ελέγχονται τα αμαρτωλά έργα μας.

«Χωρίς Χριστό τα πάντα επιτρέπονται», αυτό είναι το σύνθημα της κοσμικής μας ζωής και αυτό κυριαρχεί.

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στους κατοίκους να έχουν καλό καλοκαίρι και να μην λησμονούν τις πατρογονικές εστίες τους, όπου και αν βρίσκονται.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.