Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, εορτάζει και πανηγυρίζει η Ι.Μ Αγίας Κυριακής Κουραμάδων, η οποία έχει δεύτερο έφορο και προστάτη της, τον Άγιο.

Κατά την Θεία Λειτουργία έγινε και η χειροτονία εις πρεσβύτερον του διακόνου της Ιεράς Μονής, π. Προδρόμου Μαμωνά, ο οποίος επί πολλά έτη υπήρξε δόκιμος μοναχός, μοναχός και διάκονος.

Πρόκειται περί ενός ευσεβούς νέου ο οποίος διακατέχετε από τον θείο έρωτα στην μοναχική ζωή. Είναι μοναχός της υπομονής, της υποταγής και της σιωπής. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος έπειτα από την ομιλία του χειροτονούμενου ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Θεό για όλες τις πνευματικές ευεργεσίες τις οποίες δέχθηκε στην ζωή του, την ευγνωμοσύνη του στον γέροντά του και καθηγούμενο της Ιεράς Μονής αρχιμανδρίτη π. Γαβριήλ Νικηφορίδη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις εμπειρίες τις μοναχικής ζωής τις οποίες απέκτησε στην διάρκεια όλων των ετών της διακονίας του στην ιερά μονή.

Επίσης, ευχαρίστησε και τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Ευμενείας κ. Ειρηναίο ο οποίος συνδέεται πνευματικά με τον γέροντα της Μονής και παρευρέθη προς τούτο το γεγονός της χειροτονίας. Απευθυνόμενος και προς τον Μητροπολίτη Κερκύρας, τον οποίο γνώρισε από την νεαρή του ηλικία όταν εισήλθε ως δόκιμος στην ιερά μονή, τον ευχαρίστησε για την πατρική του συμπαράσταση σε όλα αυτά τα χρόνια της διακονίας του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.