Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στα πλαίσια των ποιμαντικών επισκέψεων που πραγματοποεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στην ενορία του Οξυλίθου Κύμης και συγκεκριμένα στον ενοριακό ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων όπου προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος απο τους συλλειτουργούς ιερείς Πανοσ Αρχιμ Αντώνιο Αγγελόπουλο Πρόδρομο Γκέγκε τους Πρεσβυτέρους Γεώργιο Νάνο εφημέριο ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου Ιωάννη Αντωνίου εφημέριο του ιερού ναού και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή Απόστολο Μπάκουλη και Ιωάννη Τσακλάνο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ με την εξ’ αφορμής σημερινής ευαγγελικής περικοπής την οποία ανέπτυξε με τον θεόπνευστο λόγο του.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευχήθηκε με τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους πιστούς της ενορίας μεταξύ εξ’ αυτών παρέστη η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Οξυλίθου κ. Κλαίρη Κατσαρή με την Τοπική Σύμβουλο κ. Ειρήνη Δημητρού – Κουλουρίδη.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ανακοίνωσε προς τους ευσεβείς ενορίτες την τοποθέτηση του νέου εφημέριου για την εκπλήρωση της κενής εφημεριακής θέσεως του ιερού ναού των Αγίων Αναργύρων απο τον νέο εφημέριο Πρεσβύτερο Ιωάννη Αντωνίου ο οποίος θα διακονήσει την ενορία καθώς επίσης ο π. Ιωάννης άγει και την πρώτη επέτειο της εις πρεσβυτέρου χειροτονία του απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Κατακλείοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ παρότρυνε τους πιστούς της ενορίας να υποδεχθούν τον νέο ιερέα και εφημέριο τους να τον αγκαλιάσουν και τον στηρίξουν στην ιερατική του διακονία της ενορίας.

Επίσης το αναλόγιο διηκόνησαν οι Ιεροψάλτες Παναγιώτης Πατεράκης του ιερού ναού Χαράλαμπος Μαυρογένης ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου και Δημήτριος Πετρογιάννης ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.