Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη γενετείρα του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, στον Αγίου Ιωάννη Αλιβερίου μετέβη το Σαββάτο 21 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από τους Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Τσιμόγιαννη εφημέριο Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου και Ιερόκηρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Καπενή τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Γιαννούλη εφημέριο Αγίου Λουκά,τους Οικονόμους Αριστείδη Ρούσσο, εφημέριο Διρρευμάτων π. Ευάγγελο Σκιάνη εφημέριο Αγίου Βλασίου, π. Αναστάσιο Γανωτή εφημέριο Νεοχωρίου, τον Πρωτοπρεσβύτερο Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο του ιερού ναού και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο με θέμα την σημασία και την ωφέλεια των ιερών μνημοσύνων τα οποία τελούνται για τις ψυχές των κεκοιμημένων.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ προέστη του ιερού μνημοσύνου του κ. Ευαγγέλου Μεταξά επιφανούς ενορίτου και ευσεβούς με υπόδειγμα και πρότυπο διδασκάλου της ευρύτερης περιοχής του Αλιβερίου.

Κατά την Θεία Ευχαριστία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Αγίου Ιωάννου κ. Δημήτριος Λάμπρου ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας κ. Αναστάσιος Δημητρίου και οι πιστοί της ενορίας.

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πραγματοποίησε την επόμενη στα πλαίσια ποιμαντική επίσκεψη του στον ενοριακό ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου Μονοδρίου – Αυλωναρίου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Πόγκα, τον Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Βαρσάμο εφημέριο του ιερού ναού και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Ιωάννη Τσακλάνο.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο όπου ανέπτυξε την σημερινή ευαγγελική περικοπή του Ζακχαίου.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχήθηκε με τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους πιστούς της ενορίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.