Τον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου στη νήσο Τζέρμπα επισκέφθηκε αεροπορικώς ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητος Τυνησίας κ. Ιωάννη Δύντσικο, εν όψει του Διεθνούς Συνεδρίου Γαλλοφωνίας το οποίο πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες εκεί.

Με αφορμή μάλιστα ότι ο Ναός του Αγίου Νικολάου έχει συμπεριληφθεί από τους οργανωτές του Συνεδρίου στα επισκέψιμα αξιοθέατα της νήσου, μαζί με τους υπόλοιπους τόπους λατρείας των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών της Τζέρμπας, η Ι. Μητρόπολη Καρθαγένης και η Ελληνική Κοινότητα Τυνησίας κατέβαλαν προσπάθειες εξωραϊσμού του ιερού χώρου.

Επίσης γίνεται προσπάθεια μαζί με τους τοπικούς φορείς ώστε ο ναός να συμπεριληφθεί στα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στην Τυνησία.

Επί πλέον, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το Μυστήριον του Ιερού Ευχελαίου προς αγιασμόν και ενίσχυση της μοναδικής πλέον ορθοδόξου χριστιανής πιστής η οποία κατοικεί εκεί.

Ας σημειωθεί, ότι ο Ναός του Αγίου Νικολάου κτίστηκε κυρίως από καλύμνιους αλιείς και σφουγγαράδες που δραστηριοποιούνταν μέχρι και την δεκαετία του ’50 στο νησί αυτό.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων, η Ελληνική Πρεσβεία παρουσίασε τουριστικό περίπτερο και διένειμε ανάλογο διαφημιστικό υλικό για την Ελλάδα στους συνέδρους.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.