Βρίσκεται στην Πάτρα από τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Στον ιστορικό και μεγαλοπρεπή ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών που με το καλό θα πανηγυρίσει το Γενέσιο της Παναγίας στις 8 Σεπτεμβρίου, λειτούργησε την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021 το πρωί ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κανάγκας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στην Αφρική, κ. Θεοδόσιος.

Ο κ. Θεοδόσιος που βρίσκεται από τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου στην Πάτρα, κατάγεται από την επαρχία Τριχωνίδος της Αιτωλοακαρνανίας όπου γεννήθηκε το 1973. Πριν φύγει για το μεγάλο ιεραποστολικό έργο της Ορθοδοξίας στην Αφρική, διέμενε στην Ιερά Μονή Γηροκομείου ενώ είχε διατελέσει και προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Πατρών. Πρόσφατα ανέλαβε και τοποτηρητής της Μητροπόλεως Κινσάσας μετά την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού ποιμενάρχου αυτής κυρού Νικηφόρου.

Ο προϊστάμενος του ναού της Παντάνασσας, πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Θεοδόσιο για την παρουσία του την Κυριακή στη Θεία λειτουργία στο ναό της Παντανάσσης και θύμισε ότι οι δυο τους είχαν συνυπηρετήσει πριν περίπου 25 χρόνια στην ενορία της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα.

Ο κ. Θεοδόσιος που μοίρασε και το αντίδωρο στο τέλος στους πιστούς μαζί με τον π. Κωνσταντίνο, αναφέρθηκε στο κήρυγμα του στην αποκεφάλιση του Ιωάννου του Προδρόμου του Βαπτιστού και στο γεγονός πως η αμαρτωλή γυναίκα του βασιλιά Ηρώδη που ήθελε να σφραγίσει το στόμα του Ιωάννη, έπεισε δόλια τον άνδρα της βάζοντας τη νεαρή κόρη της να χορέψει και να σαγηνέψει το βασιλιά ζητώντας του μετά το κεφάλι του Βαπτιστή στο πιάτο.

Τέλος ο κ. Θεοδόσιος Τσιτσιβός κάλεσε τον π. Κωνσταντίνο να επισκεφθεί με την πρώτη ευκαιρία τη Μητρόπολη Κανάγκας και να δει από κοντά το μεγάλο πνευματικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται εκεί.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.