Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζαμπιας κ. Ιωάννης την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 παρέστη και τέλεσε τον αγιασμό εγκαινίων του νεοσύστατου προξενείου της Ζάμπια στην Αθήνα, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Μάρκου Μπόλαρη και του νέου πρέσβη της Ζάμπια στην Ρώμη κ. Joseph Κatema, του οποίου τα διαπιστευτήρια είχε αποδεχτεί το πρωινό της ιδίας ημέρας ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν πρέσβεις εκπρόσωποι ξένων διπλωματικών αποστολών στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΕλληνοΖαμπιανού Αναπτυξιακού και Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου, και εκπρόσωποι φορέων.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιωάννης μετέφερε τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ για επιτυχία, Δημιουργική εργασία, ομαδικό πνεύμα, υπενθυμίζοντας παράλληλα την προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε όλα τα αφρικανικά κράτη και ειδικότερα το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο.

Στη συνέχεια η επίτιμος Πρόξενος της Ζάμπια στην Αθήνα κα Ροζ Αναστασία Tsizi Καμηνάρη καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους υψηλούς προσκεκλημένους.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης μεταφέροντας ταυτόχρονα το μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών και Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Πρέσβης της Ζάμπια στην Ρώμη κ. Joseph Κatema, ο οποίος τόνισε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο κρατών και επαίνεσε την πρόοδο και την εργατικότητα των Ελλήνων στην Ζάμπια, ο Ζαμπιανός διπλωμάτης τόνισε τις δυνατότητες αλλά και τις προοπτικές που προσφέρει η αγορά της Ζάμπιας, προσκαλώντας παράλληλα Ελληνικές επιχειρήσεις να επισκεφθούν και να δραστηριοποιηθούν στην Ζάμπια.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.