Τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος πραγματοποιεί ολιγοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στις διαχρονικά πολύ καλές σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κύπρου και στο εθνικό θέμα, που ταλανίζει εδώ και πενήντα χρόνια την Κύπρο.

Ο Σεβασμιώτατος Ιωαννίνων εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες του στον Μακαριώτατο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου για το γεγονός ότι δώρα και ευχαρίστησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων τον Μακαριώτατο, για τη σημερινή επίσκεψη.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την παραμονή του στην Κύπρο επισκέφθηκε τον τυμβο Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκεται το στρατιωτικό κοιμητήριο Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων, των ηρωϊκώς πεσόντων κατά τους αγώνες κατά των Τούρκων τα έτη 1964 και κυρίως 1974.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων επισκέφθηκε το σπήλαιο της Παναγίας Χρυσοσπηλιωτίσσης στην Κάτω Δευτερά.

Ακόμη, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδος, κ. Γιώργο Καλαντζή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.