Ενημέρωση για τη σημαντική σύλληψη του 40χρονου δράστη που παραβίαζε εκκλησίες, προκαλούσε φθορές και έκλεβε τα παγκάρια, πραγματοποίησαν σε συνάντηση που είχαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Ταξίαρχος Μιχαήλ Οικονομόπουλος, ο Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χαράλαμπος Πατσούρης και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Γρηγόρης Κατσώλης.

Ειδικότερα, ο Σεβασμιότατος ενημερώθηκε ότι σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση του άρθρου 374 Π.Κ. «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα», καθότι το χρονικό διάστημα από 01/06/2022 έως και 08/08/2022 προέβη στην διάπραξη κλοπών σε Ιερούς Ναούς των Τ.Κ. Μαγούλας, Κουτσοχέρας, Λαντζοΐου, Αμπελώνα, Αγίου Ιωάννη, Ωλένης, Κουζούλι, Οινόης και Χειμαδιού, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 4.305 ευρώ, ενώ παράλληλα είχε προβεί στην αφαίρεση αφιερωμάτων (τάματα) των πιστών, από τους προαναφερθέντες Ιερούς Ναούς.

Συνάδελφοι της Υ.Α. Πύργου τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας 08 Αυγούστου συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 40χρονο, ο οποίος προ της σύλληψής του είχε προβεί στην διάρρηξη του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής της Τ.Κ. Χειμαδιού Ηλείας, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 1.705 ευρώ, ενώ στα πλαίσια της διενεργούμενης προανάκρισης ανευρέθηκαν αφαιρεθέντα αφιερώματα που ο συλληφθείς είχε πουλήσει σε ενεχυροδανειστήριο της Αμαλιάδας.

«Ως Αστυνομικοί έχουμε ιερό καθήκον»
Για τη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ηλείας αλλά και για την τεράστια επιτυχία της Υ.Α. Πύργου, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Γρηγόρης Κατσώλης τονίζοντας τα εξής: «Ως Αστυνομικοί έχουμε ιερό καθήκον να υπηρετούμε τον Έλληνα πολίτη, να προστατεύουμε την ζωή και την περιουσία του και για αυτό μοχθούμε καθημερινά.

Οι επιτυχίες των Αστυνομικών υπηρεσιών του νομού είναι συνεχείς αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο των συναδέλφων, που εργαζόμενοι πολλές φορές πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου τους καταφέρνουν να οδηγούν στην δικαιοσύνη όλους αυτούς που επιβουλεύονται τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, κάτι το οποίο αναγνώρισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς όλους τους συναδέλφους της Δ.Α Ηλείας για την ευσυνείδητη εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.