Αναφέρει το Πατριαρχείο Μόσχας:

Στη τακτική της συνεδρίαση συνήλθε στις 14 Νομεβρίου 2017 η Οργανωτική Επιτροπή των Ημερών της Ρωσίας στις χώρες του εξωτερικού με την ένταξη στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων πνευματικού περιεχομένου.

Η συνεδρίαση υπό την κοινή προεδρία του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, και της Υφυπουργού Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας κας Α. Μανίλοβα.

Από την πλευρά της Ρωσικής Εκκλησίας επίσης συμμετείχαν ο Επίσκοπος Ζβενίγκοροντ κ. Αντώνιος, Προϊστάμενος της Διευθύνσεως του Πατριαρχείου Μόσχας επί των ιδρυμάτων εξωτερικού, ο Πρωθιερέας Σέργιος Ζβοναριόφ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί των υποθέσεων εξωτερικού κα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοπονδίας εκπροσωπούσαν ο Υποδιευθυντής του Τμήματος Ανθρωπιστικής Συνεργασίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μ. Χόρεφ κα.

Οι συμμετάσχοντες συνεζήτησαν τα θέματα βελτιώσεως του μηχανισμού συνεργασίας στα πλαίσια της υλοποιήσεως του προγράμματος των Ημερών της Ρωσίας στις χώρες του εξωτερικού.

Μελετήθηκαν προτάσεις της Ρωσικής Εκκλησίας, του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με τις εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το έτος 2018 και μετά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.