Αναφέρει το Πατριαρχείο Μόσχας:

Το σχολείο μέσης εκπαιδεύσεως παρά τη Ρωσική Πρεσβεία στο Ραμπάτ επισκέφθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2017 ο Μητροπολίτης Βολκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος κατόπιν ευλογίας του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου μετέβη στο Μαρόκο προκειμένου να συμμετάσχει, ως επικεφαλής της εκκλησιαστικής αντιπροσωπείας, στο στρογγυλό τραπέζι

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και Ομογένεια: πείρα συνεργασίας στην Αφρική και τη Νοτιοδυτική Ασία».

Τον Ιεράρχη συνόδευσαν ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Μαρόκο κ. Β. Βορομπιόφ, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΕΕΣ Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Μπουλέκοφ, ο Πρωθιερέας Μάξιμος Μασσαλίτιν, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου στο Ραμπάτ και ο Ιδιαίτερος του Προέδρου του ΤΕΕΣ κ. Α. Αιρσόφ.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ενημερώθηκε για τη διδασκαλία και κατόπιν αιτήματος των διδασκάλον και γονέων ευλόγησε τις σχολικές αίθουσας και ἐν συνεχείᾳ είχε συνάντηση με εκπαιδευτικού και μαθητές.

Ως δώρο προς το σχολείο ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ προσέφερε Κατήχηση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, καλώντας τους διδασκάλους και τους μαθητές να μελετούν την εγχώρια θρησκευτική παράδοση στη βάση της οποίας κείται η Ορθόδοξη κληρονομιά.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας σε σχολείο μέσης εκπαιδεύσεως παρά τη Ρωσική Πρεσβεία στο Ραμπάτ Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας σε σχολείο μέσης εκπαιδεύσεως παρά τη Ρωσική Πρεσβεία στο Ραμπάτ

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.