Άγνοια για τους ακριβείς λόγους της πρόσφατης απαλλαγής του από τα καθήκοντα του Προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, δήλωσε ότι έχει ο νέος πλέον Μητροπολίτης Βουδαπέστης και Ουγγαρίας κ. Ιλαρίων.

Σε ομιλία του στο τέλος της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή της Πεντηκοστής που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας «Η Πάντων Χαρά» της Μόσχας την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, παρομοίασε την αλλαγή αυτή με «μια απότομη στροφή» και, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε:

«Δεν γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες ο ίδιος. Ενημερώθηκα ότι αυτή η απόφαση δεν σχετιζόταν με τυχόν ανεπάρκειες στις δραστηριότητες του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων είτε του Θεολογικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών (σ.σ. «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος») ή του Πατριαρχικού Μετοχίου των Αγίων Ιερομάρτυρων Τσέρνιγκοφ ή άλλων εκκλησιαστικών ιδρυμάτων που ήμουν επικεφαλής. Αυτό που ειπώθηκε μόνο ήταν ότι άλλαξε η κοινωνικοπολιτική κατάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιουνίου 2022 νέος Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας ανέλαβε ο μέχρι πρότινος Μητροπολίτης Χερσώνος και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος, σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.