Είναι αλήθεια ότι κάποιους μπορεί να τους ξάφνιασε που ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων αποφάσισε να τοποθετήσει από τις 3 Οκτωβρίου κινητές μονάδες εμβολιασμού έξω από τις περισσότερες εκκλησίες της Μητρόπολης.

Όμως για όσους τον ξέρουν ο κ. Ιερώνυμος είναι άνθρωπος του ορθού δρόμου και αυτόν ακολούθησε. Στέκομαι σε κάποια από τα λόγια του στην σχετική συνέντευξη τύπου την περασμένη Πέμπτη. «Την εκκλησία την ενδιαφέρει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ο τρόπος με τον οποίο προβάλλεται (το εμβόλιο), είναι το ενεργό αντίβαρο, σε όλες εκείνες τις φωνές που θέλουν εμπλέξουν με αρνητικό τρόπο, το εμβόλιο, στον θεολογικό λόγο της εκκλησίας», σημείωσε. Επίσης τόνισε ότι η εκκλησία προτρέπει στον εμβολιασμό και δεν υποχρεώνει.

Τέτοιες φωνές υπάρχουν και υπήρχαν στην ελληνική εκκλησία και κοινωνία, αλλά και στην δική μας την τοπική εκκλησία και την κοινωνία. Προφανώς κάποιες τέτοιες φωνές ξαφνιάστηκαν από αυτή του την απόφαση αλλά ο ίδιος ξέρει ότι ακολούθησε τον σωστό δρόμο και τεκμηρίωσε αυτή του την απόφαση βάζοντας μπροστά τον κίνδυνο να χαθεί ανθρώπινη ζωή από τον ιό και την πανδημία. Αλήθεια ποιος Θεός θα ήθελε να χάνονται άδικα τόσες ζωές;

Π.Γ.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.