Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, που η Εκκλησία μας τιμά τον μεγάλο Πατέρα, Διδάσκαλο και Ισαπόστολό Της Άγιο Φώτιο τον Μέγα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενους από τους Διακόνους π. Νικόδημο Κωτινούδη και π. Νικόλαο Τσεπίση, με την ευλογία του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνα επισκέφθηκε την Α΄ Ταξιαρχία Καταδρομών και Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνης, όπου και προέστη του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος επισκέφθηκε τη Στρατιωτική Μονάδα έπειτα από πρόσκληση του Διοικητή, Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Καπράλο, με τον οποίο συνδέεται με προσωπική φιλία από πολύ παλιά. Όταν ο Σεβασμιώτατος διακονούσε ως Πρωτοσύγκελλος στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας στην Τρίπολη, ο νυν Διοικητής της Μονάδος, καταγόμενος από την Τριπολιτσά, υπηρετούσε ως Αξιωματικός στο Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη και στην ένδοξη Δ΄ Μεραρχία Πεζικού με έδρα την Πρωτεύουσα του Μοριά.

Απευθυνόμενος στους υπηρετούντες στην Ταξιαρχία, με συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην άρρηκτη φιλία, που τον συνδέει με τον Ταξίαρχο, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνα για την ευλογία και την άδεια, που παρείχε και με πατρικό απλό λόγο απευθύνθηκε στους στρατεύσιμους απαντώντας στο ερώτημα ‘’Τι σημαίνει πιστεύω στον Θεό;’’.

Πιστεύω στον Θεό, είπε ο Σεβασμιώτατος, δεν σημαίνει απλά αποδέχομαι και τιμώ κάποια ανώτερη δύναμη που ενυπάρχει απρόσωπη μέσα στα σύμπαντα ή αποδέχομαι απλά και μόνο ότι ο Χριστός μας είναι τέλειος Θεός και άνθρωπος που φανέρωσε το Πρόσωπο του Θεού στον άνθρωπο.

Πιστεύω στον Θεό σημαίνει Πιστεύω στον Χριστό, γιατί Εκείνος ως δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος και όντας τέλειος Θεός, ενανθρώπησε, εισήλθε εκουσίως στην άμωμη μήτρα της Αειπαρθένου Θεοτόκου Μαρίας, εγεννήθη εν χώρω και χρόνω, εδίδαξε, μετεμορφώθη, εσταυρώθη, ετάφη, ανέστη και ανελήφθη.

Πιστεύω στον Θεό σημαίνει Τον αποδέχομαι όπως εφανερώθη σε εμάς με την κατά Χριστό Οικονομία, με τα Μεγαλεία δηλαδή που επετέλεσε ο Θεός στο Πρόσωπο και με το Πρόσωπο του Χριστού μας και επίσης τηρώ απαρασάλευτα εκουσίως το Άγιο θέλημά Του, ζώντας και αναπνέοντας και αρδευόμενος με τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας! Αυτό σημαίνει πιστεύω Ορθόδοξα!

Τέλος κάλεσε τα παιδιά μας να κλείσουν στην καρδιά τους την Αγία μας Ορθοδοξία, προσέχοντας τον εαυτό τους στην διακονία που η Πατρίδα τους κάλεσε.

Για ενθύμιο της ημέρας ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον Ταξίαρχο μια Εικόνα της Παναγίας της Δακρυρροούσης, στην οποία είναι αφιερωμένο το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Επισκοπικού Μεγάρου Αρναίας, της έδρας του και παριστά δακρυσμένη την Παντάνασσα για την Άλωση της Πόλης, έχοντας αριστερά της τον Κωνσταντίνο τον Μεγάλο που την ίδρυσε, δεξιά της τον Κωνσταντίνο τον Παλαιολόγο που έπεσε κατά την Άλωσή της και πίσω απ’ Αυτήν την Αγιά Σοφιά, τα τείχη της Βασιλευούσης Πόλεως, τα παλάτια του τελευταίου Αυτοκράτορα και τα σημερινά Πατριαρχεία που περικοσμούν το ταπεινό μα αειφεγγές Φανάρι, υπό τον Πατριάρχη του Γένους κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο κύριος Ταξίαρχος υποδεχόμενος με τους Επιτελείς του τον Μητοπολίτη κ. Θεόκλητο στο γραφείο του, του προσέφερε την πλακέτα – διακριτικό της Α’ Ταξιαρχίας Καταδρομών και Αλεξιπτωτιστών, παρέχοντας συνάμα πλούσια δοχή σε αυτόν και τους συνοδίτες του.

Να σημειωθεί ότι Στρατιωτικός Εφημέριος της Ταξιαρχίας είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Καραγιάννης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γ’ Σώματος Στρατού, με τον οποίο ο Μητροπολίτης συνδέεται με προσωπική και αδιατάρακτη φιλία από εικοσαετίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.