Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε χθες στην Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους, ιερούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου της Ενορίας Παπαγιαννάδων Σητείας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας και ανέλυσε τη θεραπεία του διαμονιζομένου των Γαδαρηνών από τον Κύριο Ιησού Χριστό. Περιέγραψε τη ζοφερή και άθλια εικόνα και κατάσταση στην οποία περιέρχεται ο ἀνθρωπος που κυριεύεται από τα πονηρά πνεύματα. Ο Κύριος θεραπεύει τον διαμονιζόμενο για να μας υπενθυμίσει τον διαρκή κίνδυνο που διατρέχουμε από τον σατανά. Άλλο ψυχασθενής, ψυχοπαθής και μελαγχολικός και άλλο δαιμονόπληκτος. Άλλο νευρασθενικός και τρελός, που είναι ασθένεια φυσική και άλλο δαιμονισμένος, που είναι ασθένεια πνευματική. Η ύπαρξη του Σατανά είναι πραγματική, οντολογική και όχι μία ιδέα, όπως νομίζουν οι πολλοί. Ο Δαίμονας είναι πρόσωπο, όπως πρόσωπο είναι και ο Χριστός και ο άνθρωπος καλείται ελεύθερα να επιλέξει με ποιον θέλει να είναι.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε έκκληση να προσπαθήσουμε να ζούμε ζωή μυστηριακή μέσα στην Αγία Εκκλησία με υπακοή και πίστη και να συνδεόμαστε πάντοτε προσωπικά με τον Ιησού Χριστό με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας για να αποφεύγουμε τις παγίδες του Σατανά, που είναι η πηγή του κακού και της αμαρτίας.

Πριν την απόλυση ο Αιδεσιμολ. π. Γεώργιος Μονιός προσφώνησε τον Σεβ. με θερμούς λόγους και αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των πρόσφατων εργασιών ανακαίνισης και ελαιοχρωματισμού του ενοριακού ναού, στις οποίες συνέβαλαν όλοι οι κάτοικοι.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον π. Γέωργιο για την μέριμνα και αυτής της Ενορίας και συνεχάρη τους λιγοστούς μεν, πλην φιλότιμους και παραδοσιακούς, κατοίκους των Παπαγιαννάδων, που παραμένουν πιστοί και αφοσιωμένοι στα ήθη και έθιμα του τόπου τους και εργάζονται φιλότιμα για τη συντήρηση των ναών της Ενορίας τους. Ανακοίνωσε δε ότι πολύ σύντομα, σε συνεργασία με κατάλληλους συντηρητές και την επίβλεψη της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου θα αρχίσουν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών του Ιερού Ναού Παναγίας της Ελεούσας Παπαγιαννάδων.

Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο συνταξ. Εφημέριος π. Μιχαήλ Συντυχάκης, ο κατ᾽ ανάθεσιν Εφημέριος της Ενορίας π. Γεώργιος Μονιός, Εφημέριος Ενορίας Χανδρά, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Εκκλησιάστηκαν αρκετοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παπαγιαννάδων κ. Στέφανος Κοντογιαννάκης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παπαγιαννἀδων κ. Κατερίνα Καλούδη κ.ά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.