Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου με ανακοινωθέν του πληροφορεί ότι οι πρωτοφανείς μεγάλες πλημμύρες που έχουν χτυπήσει το δυτικό μέρος της Καλιφόρνιας, δεν έχουν επιφέρει ζημιές στους ναούς και στα κοινοτικά συγκροτήματα, ωστόσο έχουν προκαλέσει βλάβες κι έχουν πλημμυρίσει τις οικίες πολλών ενοριτών.

Απαριθμεί τις περιοχές και πόλεις οι οποίες έχουν χτυπηθεί πιο πολύ. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται η Κομητεία Μαρίν, το Σάντα Κρουζ, τον Σαν Τζοσέ, ο Αγιος Φραγκίσκος, το Σαν Λουίς, το Ομπίσπο, το Σακραμέντο, το Λος Αντζελες και η Σάντα Μπάρμπαρα. Ο κ. Γεράσιμος σημειώνει πως «υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι σ’ αυτές τις περιοχές οι οποίοι έχουν πληγεί και οι οποίοι έχουν ανάγκη από τις προσευχές μας».

Υπογραμμίζει πως «είμαστε σε επικοινωνία με τους ιερείς μας και θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση καθώς εντονότερες βροχοπτώσεις αναμένονται το επικείμενο Σαββατοκύριακο». Σημειώνει πως «αν και η γη είναι ξηρή και το νερό είναι καλοδεχούμενο έπειτα από ξηρασία πολλών ετών, η ποσότητα και η σφοδρότητα της βροχής εξακολουθεί να είναι τέτοια που να μην μπορεί να την απορροφήσει το έδαφος, όχι μόνο με τις πλημμύρες, αλλά με κατολισθήσεις και διάβρωση».

Ο κ. Γεράσιμος προτρέπει τις κοινότητες να κάνουν Ακολουθία της Παρακλήσεως προς την Παναγία, ζητώντας τις πρεσβείες και την μητρική της παραμυθία και ανακούφιση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.