Σε διάφορες Πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούταν στην πόλη μας το απόγευμα της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου, συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών.

Αρχικά ο Ποιμενάρχης μας ευρέθη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, προκεκλημμένος του Εισαγγελέως Λαμίας κ. Γεωργίου Πέτρου, όπου παρακολούθησε την πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική Εσπερίδα, την οποία διοργάνωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας με θέμα: «Προκλήσεις της Μεταμνημονιακής Ελλάδας: Παιδεία, Δημόσια Τάξη, Δικαιοσύνη και Οικονομία, ως Απαραίτητοι Παράγοντες Προόδου».

Τον συντονισμό των εργασιών της Εσπερίδας είχε ο ε.τ. Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Φώσκολος Γεώργιος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στην Εσπερίδα ωμίλησαν: ο κ. Λεωνίδας Κοτσαλής, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου – Ποινικής Δικονομίας Ε.Κ.Π.Α. & Επισκέπτης Καθηγητής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, με θέμα: «Φαινόμενα Ανομίας, η Αντιμετώπισή τους και οι Νέοι Ποινικοί Κώδικες». Ο κ. Ευάγγελος Αλεξανδρής, Διοικητής Α.Τ. Λαμίας με θέμα: «Εγκληματικότητα, Δημόσια Ασφάλεια και Αντεγκληματική Πολιτική». Η κα Ελένη Μπενιάτα, Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας με θέμα: «Η Παιδεία, ένα από τα Ισχυρά Εργαλεία για ένα Βιώσιμο Μέλλον: Δεδομένα και Ζητούμενα» και ο κ. Παναγιώτης Αλεξάκης, Καθηγητής Οικονομικής των Επιχειρήσεων & Αγορών Ε.Κ.Π.Α. με θέμα: «Η Ελληνική Οικονομία σε Σταυροδρόμι».

Ο Ποιμενάρχης μας στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ευχαρίστησε τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας κ. Γεώργιο Πέτρου για την τιμητική πρόσκληση και αναφερόμενος στο θέμα μεταξύ άλλων ετόνισε:

« Η πρόκληση της Πατρίδος μας στη μεταμνημονιακή εποχή, είναι μία πρόκληση μετάνοιας, συλλογικής και προσωπικής. Να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσουμε μπροστά πιο συνετά».

Στο τέλος της εκδηλώσεως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας βράβευσε αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων του Νομού μας, ανάμεσά τους και μαθητές της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τα στενά της πόλης, στην οδό Ανδρούτσου, όπου πραγματοποιούταν εορταστικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας και Τέχνης, εκδηλώσεις τις οποίες διοργάνωσαν οι Κοινωνικές υπηρεσίες και δομές του Δήμου Λαμιέων.

Ο Ποιμενάρχης μας μέσα από την καρδιά του είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζομένους των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Δήμου και ευχήθηκε πατρικώς στους εμπεριστάτους και ωφελουμένους αδελφούς μας, Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Εξεδήλωσε δε την αγάπη του και την μέριμνά του για τέτοιου είδους δομές σημειώνοντας μεταξύ των άλλων, ότι η διαφορετικότητα είναι ένα Δώρο του Θεού, διότι είναι άμεσα συνδεδεμένη με την μοναδικότητα του κάθε προσώπου».

Στην συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στους Εμπορικούς δρόμους της πόλεως, όπου είχε μία ευχάριστη επικοινωνία με όλους τους καταστηματάρχες και τους καταναλωτές.

Στην συνέχεια κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντού της Εταιρείας Peugeot «GROUP KARELLIS», ευρέθη στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στο κέντρο της Πόλεως, όπου με τον κ. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό, τον κ. Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο και τον Διευθυντή της Εταιρίας κ. Χρυσόστομο Καρέλλη, πραγματοποίησαν τα αποκαλυπτήρια των νέων αυτοκινήτων της Peugeot.

Επ’ ευκαιρία της εκδηλώσεως ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο σοβαρότατο, όπως το χαρακτήρισε, πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων, το οποίο μαστίζει και την περιοχή μας και καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δυσάρεστες ειδήσεις. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο, όπως ετόνισε ο Σεβασμιώτατος, να καταλάβουμε, ότι δεν χρειάζεται μόνο ασφαλή αυτοκίνητα και ασφαλείς δρόμοι, αλλά ασφαλής οδήγηση και κυκλοφοριακή αγωγή, η οποία ξεκινά από την παιδική ηλικία και συγκροτημένη συγκοινωνιακή πολιτική.

Η Ιερά Μητρόπολίς μας μέσα απ’ τα Κατηχητικά Σχολεία και την κατάλληλη επιμόρφωση των στελεχών της θα εργασθεί σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Σε ερώτηση Δημοσιογράφων με αφορμή την λεγομένη «Λευκή Νύχτα», ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι, « με ενδιαφέρουν οι Λευκές καρδιές των ανθρώπων και το πώς ο κάθε άνθρωπος «ὑπὲρ χιόνα λευκανθήσεται».

Εξέφρασε δε την χαρά του, που η αγορά της Λαμίας εμφανίζει κοινωνικό πρόσωπο, διότι δεν βλέπει τον άνθρωπο ως καταναλωτή, αλλά συγκροτεί σχέσεις κοινωνίας.

Τέλος επαίνεσε τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης μας για την άψογη συνεργασία του με την τοπική Εκκλησία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.