Στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Πολύπτυχον» της Χρυσάνθης Μαγγίδη, που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας, παρευρέθηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμέων.

Η αποτύπωση των συναισθημάτων και των εμπειριών της ζωής στο ανθρώπινο σώμα, σε ένα άκρως δυνατό και ρεαλιστικό εικαστικό δημιούργημα, συνθέτουν την εκφραστικότητα της Χρυσάνθης Μαγγίδη μέσα από την έκθεση ζωγραφικής. Η «γλώσσα» του σώματος, η ανθρώπινη φιγούρα και η ανάγλυφη καταγραφή μέσα από την τέχνη, διαμορφώνουν σε καμβά το παζλ ψυχογραφήματος της εικαστικού μέσα από μια άρτια καλλιτεχνική δημιουργία.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο οποίος παρευρέθηκε στην έκθεση, μεταξύ των άλλων, τόνισε : «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς, στον Δήμο Λαμιέων, να υποδεχόμαστε και να φιλοξενούμε στη Δημοτική Πινακοθήκη «Αλέκος Κοντόπουλος», την εξαιρετικά σημαντική συλλογή της κ. Χρυσάνθης Μαγγίδη, με τίτλο «Πολύπτυχον».

Μίας καλλιτέχνιδος, η οποία, εκφράζει μέσα από τα έργα της την ισορροπία ψυχής και σώματος. Μίας εικαστικού, η οποία συστήνεται στο φιλοθεάμον κοινό της Λαμίας, μέσα από ένα «προσωπικό ημερολόγιο τέχνης», όπου ο εσωτερικός της κόσμος αποτυπώνεται με κάρβουνο στα εκτιθέμενα έργα της.

Σε αυτόν τον διάλογο που πρόκειται να αναπτυχθεί, μεταξύ ημών και των έργων, η κ. Μαγγίδη, με την επίσης σημαντική ιδιότητά της, εκείνης της αρχαιολόγου, μας καλεί να «ανασκάψουμε» τον δικό μας εσωτερικό κόσμο και να ανακαλύψουμε τις δικές μας υπερβάσεις…».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.