Στην Ουκρανία, η ημέρα του Αγίου Νικολάου γιορτάζεται με το παλαιό ημερολόγιο, στις 19 Δεκεμβρίου. Παράλληλα αυτή την ημέρα τα παιδιά συνήθως παίρνουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους, καθώς σύμφωνα με την ουκρανική παράδωση ειδικά ο Άγιος Νικόλαος είναι εκείνος που μοιράζει τα δώρα στα παιδιά.

Εκ ευκαιρίας αυτής της γιορτής, ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας, Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος συναντήθηκε στην επίσημη κατοικία του με παιδάκια από τα Κέντρα των κοινωνικών υπηρεσιών του Κιέβου. Μαζί με τον Μητροπολίτη τα παιδιά έπαιξαν διαδραστικό παιχνίδι, κατά το οποίο έμαθαν περισσότερες πληροφορίες για τον Άγιο Νικόλαο και την ιστορία της γιορτής. Και φυσικά όλα τα παιδιά πήραν τα δώρα τους από τα χέρια του Προκαθήμενου.

«Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο δώρο στη ζωή δεν είναι τα υλικά πράγματα, αλλά μια εκδήλωση αγάπης και φροντίδας – ειδικά για εκείνους που, για κάποιο λόγο, λαμβάνουν αυτά τα αγαθά λιγότερο από άλλους. Και το παράδειγμα του Αγίου Νικολάου, που θυμόμαστε σήμερα, μας βοηθά να μάθουμε να δίνουμε αυτή την αγάπη και φροντίδα, να τη δίνουμε δωρεάν, αφιλοκερδώς» είπε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.