Ο Σεβασμιώτατος αναρωτήθηκε εάν οι νεο-Έλληνες ενδιαφέρονται πραγματικά για την Παναγία Σουμελά, εφόσον απεμπολούν το ορθόδοξο πνεύμα καθημερινά και προσκολλώνται στο πνεύμα της Δύσης και της βαυαρικής νοοτροπίας του νεοελληνικού κράτους!

«Οι Τούρκοι πολύ καλά κάνουν και θέλουν να προβάλουν τα μνημεία της χώρας τους, για να προσελκύσουν τουρισμό». Όσο για το εάν οι τωρινοί κάτοικοι της περιοχής επιθυμούν την έλευση Ελλήνων για προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά , ο ίδιος δήλωσε ότι η κοινωνία της Τραπεζούντας θέλει πάρα πολύ την έλευση Ελλήνων, ιδίως δε όσων έχουν ρίζες από εκεί.

«Οι άλλοι τουρίστες είναι πιο ευπρόσδεκτοι βέβαια, καθότι εμείς έχουμε απαράγραπτα πνευματικά δικαιώματα και αυτό ξυπνά συνειδήσεις»

Αναφορικά με την άγνοια των παιδιών σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Παύλος υποστήριξε πως «το ελληνικό κράτος εφρόντισε διαχρονικά, ώστε οι Έλληνες να μη μαθαίνουν σχετικά. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν πως η χώρα αυτή των μαγικών καλλονών μετατράπηκε σε κοιλάδα κολάσεως και αίματος και έχασαν τη ζωή τους 353.000 Έλληνες Χριστιανοί κάτοικοι της περιοχής».

Ο Σεβασμιώτατος είπε επίσης πολύ ενδιαφέροντα πράγματα όσον αφορά το γιατί οι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής επέτρεψαν στην Τουρκία να προβεί σε αυτή τη γενοκτονία!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.