Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα κατά την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Δωροθέου. Μετά την Θεία Λειτουργία στην Αγία Τριάδα – όπου ιερούργησε – τον κάλεσαν να επισκεφθεί το 6ο Δημοτικό Σχολείο οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Σχολείου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος μαζί με τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Χρυσοστόμου Μητροπολίτη Δράμας, ευχαρίστως αποδέχθηκαν την πρόσκληση και επισκέφθηκαν το Σχολείο.

Παρόντες ήταν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Δράμας κ. Αθανάσιος Διαλεκτόπουλος, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Βλαστάρης, ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου κ. Δημήτριος Κωνσταντινίδης και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

Στην αρχή ο Σεβασμιώτατος μίλησε σύντομα και απλά στα παιδιά για τη Αγία Αικατερίνη που συνδύαζε τη κοσμική σοφία και επιστήμη με τη πνευματική σοφία του Θεού. Ακολούθως τέλεσε τη ακολουθία της αρτοκλασίας στην οποία έψαλαν όλα τα παιδιά του σχολείου, το οποίο συγκίνησε τόσο τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη όσο και τους παρισταμένους εκπαιδευτικούς.

Μετά το τέλος της ακολουθίας χαιρέτισαν τα παιδιά ο Διευθυντής Εκπαιδεύσεως, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης και ο Διευθυντής του Σχολείου.

Ο Σεβασμιώτατος τελειώνοντας μοίρασε σε όλα τα παιδιά του Σχολείου ως ευλογία μία εικονίτσα του προστάτου του, αγίου Δωροθέου.

Ακολούθησε στο Γραφείο των εκπαιδευτικών σύντομη και θερμή συνάντηση του Σεβασμιωτάτου με τους εκπαιδευτικούς όπου συζητήθηκαν θέματα σχέσεων Σχολείου και Εκκλησίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.