Ι.Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη χθες, κατόπιν πρόσκλησης, στο πρώτο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Χαλκίδος, όπου τον υποδέχθηκαν η Λυκειάρχης κ. Μαρία Ματθαίου και μαθητές τμημάτων του Σχολείου.
Εκεί, ο Σεβασμιώτατος, συμπαραστατούμενος από τους δύο εκ των τριών Ιερέων της Ενορίας Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όπου το Λύκειο υπάγεται, Αρχιμ. Χρυσόστομο Καλύβα, Πρωτοπρεσβ. Χαράλαμπο Ταραμίγκο και τον Διάκονο Σταύρο Καλαφάτη, τέλεση την ακολουθία της Αρτοκλασίας, που η σχολική κοινότητα είχε ετοιμάσει λόγω της προλαβούσης εορτής των τριών Ιεραρχών.

Με την ευκαιρία της Αρτοκλασίας, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε στους μαθητές και τις μαθήτριες τους συμβολισμούς που εμφαίνονται στον άρτο και την πρώτη του ύλη, το σιτάρι, στον οίνο και στο έλαιο, όπως αυτά αναφέρονται σε προτυπώσεις και παραβολές της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης αντίστοιχα, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συμβολή των τριών Ιεραρχών στην χριστιανική σκέψη και διδασκαλία.

Κατόπιν είχε διάλογο και συζήτηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και αναχωρώντας, μέσα στο ίδιο ζεστό κλίμα του Σχολείο, υποσχέθηκε σε όλους, ότι συν Θεώ, μέσα στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή θα έλθει να τελέσει και το ιερό ευχέλαιο, πράγμα που του ζητήθηκε, αφού έχει γίνει σχολικό έθος στο 1ο Πρότυπο ΓΕΛ τα τελευταία χρόνια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.