Στο Ι.Παρεκκλήσιο Αγ.Αποστόλων Κανάρη της Ενορίας Αγ.Γεωργίου Κυψέλης χοροστάτησε σήμερα Κυριακή 3 Οκτωβρίου κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ.Μητροπολίτης Χίου κ.Μάρκος.

Προ της Απολύσεως ετέλεσε το Μνημόσυνο του αειμνήστου Ναυάρχου, Πυρπολητού και Ήρωος της Εθνικής μας Επαναστάσεως του 1821 Κωνσταντίνου Κανάρη και της συζύγου του Δεσποίνης με την παρουσία της Προέδρου και των Μελών της Αδελφότητος Ψαριανών κ.Ελ.Κωνσταντάρα, η οποία επεμελήθη και τα του Ι.Μνημοσύνου.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο αμέσως μετά την ανάγνωση του Ι.Ευαγγελίου, όπου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αρχιμ.Φιλόθεο Νικολάκη και τον συνεφημέριό του π.Γεράσιμο Φακιώλα για την σημερινή συλλειτουργία, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικώς στο ευαγγελικό ανάγνωσμα και ιδιαιτέρως στο «γίνεσθε ουν οικτίρμονες καθώς και ο Πατήρ υμών οικτίρμων εστί».

Κατά το Ι.Μνημόσυνο ομίλησε σεμνοπρεπώς και συγκινημένος περί του Ήρωος Κων. Κανάρη κυρίως περί του ήθους, του χαρακτήρος και της μετεπαναστατικής προσφοράς του ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος Κ.Χρηστίδης. Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν επίσης ο Υπουργός Μετανασταυτικής Πολιτικής και Ασύλου και Βουλευτής Χίου κ.Ν.Μηταράκης, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ.Κων.Καραγκούνης και αρκετοί εκ Χίου καταγόμενοι.

Σημειωτέον ότι τα τελευταία χρόνια τελεί το ως άνω Μνημόσυνο η Αδελφότης Ψαριανών με την παρουσία του Σεβ.Μητροπολίτου Χίου κατά τον Ιανουάριο, όμως επειδή οι υγειονομικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν, τούτο ετελέσθη σήμερα, ενώ εάν το επιτρέψει η πανδημία θα τελεσθεί και πάλι τον προσεχή Ιανουάριο. Τον Μητροπολίτη και τους επισήμους δεξιώθηκε μετά την διανομή τού αντιδώρου η Ενορία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.