Το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στην Τριάδα Μεσσαπίων και επισκέφθηκε το αναστηλωμένο Κριεζώτειο Αρχοντικό, στο προαύλιο του οποίου πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση, για την διακοσιοστή επέτειο από την Εθνική μας Παλιγγενεσία, με κεντρικό θέμα την παρουσίαση του βιβλίου της Εκπαιδευτικού κ. Αργυρώς Αρβανιτά «ΤΡΙΑΔΑ Ιχνηλατώντας το παρελθόν, διαμορφώνουμε το μέλλον».

Στον χαιρετισμό, που κλήθηκε να απευθύνει ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές της εκδηλώσεως την Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τριάδος «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΙΕΖΩΤΗΣ» για την τιμητική πρόσκληση και επίδοση του βιβλίου της κ. Αρβανιτά, επεσήμανε την σπουδαιότητα της ζωντανής ιστορικής μνήμης και κλείνοντας συνεχάρη τους διοργανωτές και συμμετέχοντες στην εκδήλωση, επειδή στην προβολή της εκδήλωσης, με κέντρο την Ελληνική σημαία, δεν παρουσίασαν μόνο λευκές και γαλανές ρίγες, αλλά και τον σταυρό της, που συνεχίζει να κρατάει όρθια την πατρίδα μας.

Για το βιβλίο μίλησαν οι κ. Ευθύμιος Ρέντζιος-Εκπαιδευτικός και Λογοτέχνης, κ. Σωτήριος Βουρλιώτης-Ιστορικός, κ. Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης-Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, κ. Χριστίνα Κύλλα-Φιλόλογος, ο Πρόεδρος του Σώματος αποδόσεως τιμών και ιστορικής αναβιώσης «Σουλιώτες» και η συγγραφέας του βιβλίου, ενώ αποσπάσματα του βιβλίο διάβασαν μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.