Μήνυμα συμπαράστασης στις περιοχές που επλήγησαν από τον φονικό τυφώνα Dorian εξέδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι όλοι θα πρέπει να ενώσουμε τις προσευχές μας για τα θύματα που άφησε πίσω του ο τυφώνας στις Μπαχάμες και στις υπόλοιπες παράκτιες περιοχές.

Παράλληλα προσκάλεσε τους πιστούς της Μητροπόλεως να συνεισφέρουν οικονομικά ότι μπορούν προκειμένου να αποσταλεί βοήθεια προς τους εμπερίστατους αδελφούς που δοκιμάζονται, προκειμένου να καλύψουν άμεσα βασικές ανάγκες της καθημερινότητας.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν το νησί Γκρέιτ Αμπάκο στις Μπαχάμες δια θαλάσσης και αεροπορικώς χθες και χιλιάδες άλλοι περιμένουν για να μπορέσουν να επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοιο που αναχωρεί από το γειτονικό νησί Γκραντ Μπαχάμα για να διαφύγουν από τις περιοχές που έπληξε ο Dorian.

Οκτώ άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι έχασαν τη ζωή τους από τον τυφώναDorian στην Γκραντ Μπαχάμα και 35 στα νησιά Αμπάκος, αναφέρει η Post, επικαλούμενη αξιωματούχους στις Μπαχάμες.

Ο ΟΗΕ εκτιμά σε περίπου 70.000 τον αριθμό των ανθρώπων που «χρήζουν άμεσα βοήθειας», που κρίνεται σημαντική για τη ζωή τους, όπως τρόφιμα, νερό και στέγη. Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ έχει ήδη κινητοποιηθεί για την μεταφορά μονάδων αποθήκευσης, γεννητριών και δορυφορικού εξοπλισμού όπως και πολλή μεγάλης ποσότητας έτοιμων γευμάτων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.