Τα συλλυπητήριά του στους οικείους των 19 παιδιών και των 2 δασκάλων, που έχασαν βίαια τη ζωή τους στο μακελειό του Τέξας, εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος.

Ο Σεβασμιώτατος έγραψε ότι, όπως κάθε άνθρωπος, σοκαρίστηκε και στεναχωρήθηκε όταν άκουσε για την τρομακτική επίθεση στο Τέξας, μπροστά στην οποία υπάρχει μόνο σοκ, θλίψη και μούδιασμα…

«Χριστός Ανέστη!

Με ταραγμένη και λυπημένη καρδιά σας χαιρετώ σήμερα στο όνομα του Αναστημένου Κυρίου και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού. Όπως καθένας από εσάς, σοκαρίστηκα και στεναχωρήθηκα όταν άκουσα για την τρομακτική επίθεση στο Uvalde του Τέξας, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 19 μαθητών δημοτικού σχολείου και 2 δασκάλων.

Μπροστά σε μια τέτοια σκληρή επίθεση, δεν υπάρχει μόνο σοκ και θλίψη, αλλά και μούδιασμα. Τον τελευταίο μόλις μήνα η χώρα μας γνώρισε, επίσης, επιθέσεις στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης και σε εκκλησία στη Νότια Καλιφόρνια. Και μετά από κάθε γεγονός τρομερής απώλειας, είναι ανθρώπινο να νιώθουμε κουρασμένοι, στενοχωρημένοι και απελπισμένοι», έγραψε αρχικά ο Μητροπολίτης Ατλάντας, ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι ο Κύριος παρηγορεί και δεν περιφρονεί τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους…

«Σε αυτήν την εποχή της Ανάστασης, θυμόμαστε όχι μόνο τη χαρά που μας έφερε ο Κύριός μας, καταπατώντας τον Θάνατο, αλλά και βρίσκουμε παρηγοριά στο ότι από τον Σταυρό καταλαβαίνει τον πόνο μας, τους αγώνες μας, τις αμφιβολίες και τους φόβους μας.

Τώρα, λοιπόν, ας προσευχηθούμε ο Κύριός μας να αναπαύσει τις ψυχές αυτών των αθώων παιδιών, να παρηγορήσει τις οικογένειές τους, που θλίβονται, και να φέρει ανανεωμένη ελπίδα στους επιζώντες. Αν και μπορεί να ήταν άγνωστοι σε εμάς, όλοι όσοι επηρεάζονται είναι φτιαγμένοι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Θεού, και γι’ αυτό καλούμαστε να τους θυμόμαστε στις προσωπικές μας προσευχές. Πραγματικά, καθώς συνεχίζουμε να βιώνουμε γεγονότα αυτού του μεγέθους, είναι καλό και σωστό να στραφούμε στον Θεό. Η μόνη άλλη επιλογή—να συνεχίσουμε να απομακρύνουμε τον εαυτό μας και την κοινωνία μας μακριά από τον Δημιουργό μας—είναι αυτή που προκαλεί τέτοια συναισθήματα τρόμου και αδυναμίας, τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν σε φρικτές ενέργειες.

Είθε ο Κύριός μας να μας δώσει την ελπίδα και τη δύναμη να διακονήσουμε και να στηρίξουμε τους θλιμμένους αδελφούς και αδελφές μας. Καθώς ψάλλουμε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, «Κύριε των Δυνάμεων μεθ’ ημών γενού (να είσαι μαζί μας)», γιατί σε περιόδους θλίψης δεν έχουμε άλλη βοήθεια εκτός από Εσένα! Κύριε των Δυνάμεων, ελέησον ημάς».

Ας είναι αιώνιες οι αναμνήσεις τους!».

+ ΑΛΕΞΙΟΣ
Μητροπολίτης Ατλάντας

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.