Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Κατελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας την Κυριακή του Παραλύτου, 15 Μαΐου, μετέβη στην Κοιλάδα Λαρίσης, όπου μετά από κανονική αδεία του Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης ιερούργησε και τέλεσε το εξάμηνο μνημόσυνο του αείμνηστου Σπύρου Σφέτα, Βαλκανιολογου, Καθηγητή του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του αείμνηστου καθηγητού τονίζοντας το πόσο σπουδαία προσωπικότητα υπήρξε και εξέφρασε συλλυπητήρια στους οικείους του. Επίσης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο επί του τάφου στον μακαριστό Σπύρο Σφέτα.

Στη Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο παραβρέθηκαν καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μεταξύ άλλων : Η κ. Στέλλα Λάββα Καθηγήτρια και Κοσμήτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών, η κ. Ελένη Μανακίδου, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ και Πρόεδρος του Τμήματος, ο κ. Βασίλης Γούναρης, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ, ο κ. Θανάσης Σφήκας, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ, ο κ. Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ, ο κ. Φωκίων Κοτζαγεώργης, Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ, ο κ. Γιώργος Αντωνίου, Επίκ. Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ, η κ. Αγγελική Δεληκάρη, Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ, Η Διευθύντρια του Τομέα Αρχαίας Ελληνικής, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Μεσαιωνικής Ιστορίας, η κ. Ελευθερία Μαντά, Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ, ο κ. Αιμίλιος Μαυρουδής, Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ, η κ. Μαριάνθη Ζαμπελάκη, Γραμματέας του Τομέα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ.

Επίσης παρέστησαν : κ. Ελένη Γούναρη, σύζυγος του κ. Βασίλη Γούναρη, η κ. Σοφία Μιχαηλίδη, σύζυγος του κ. Ιάκωβου Μιχαηλίδη και δύο διδακτορικοί φοιτητές του Σπύρου Σφέτα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.