Ι.Μ. ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΑΝΝΟΥ

Στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η Πολιτική ως χώρος έκφρασης των Χριστιανικών αξιών στην καθημερινότητα» παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας ο οποίος μίλησε με θέμα «Θεοκεντρικότητα και Εθνοκεντρισμός».
Το Συνέδριο διοργανώθηκε στην Θεολογική σχολή του ΑΠΘ το τριήμερο 15 με 17 Μαΐου.

Παρέστησαν και μίλησαν ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας, ο καθηγητής της Σιμωνόπετρας κ. Ελισαίος, οι Υπουργοί Μαξιμος Χαρακόπουλος, Ευριπιδης Στυλιανίδης, Σταθης Κωνσταντινίδης. Πανικος Λεωνίδου από το κοινοβούλιο της Κύπρου.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν: οι Κοσμήτορες της Θεολογικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών κ. Χρ. Σταμούλης και Μαν. Καραγεωργούλης.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού κ. Απόστολος Κραλίδης, οι Καθηγητές Χρ. Οικονόμου, Κώστας Χρήστου, Στέλ. Τσομπανίδης, Κωνστ. Κωτσιόπουλος, Νίκη Παπαγεωργίου, Νικ. Παπαναστασόπουλος, Αθαν. Στογιαννίδης, Ευαγ. Πεπές, ο δρ. Κώστας Μυγδάλης. Στο Συνέδριο παρέστησαν και μίλησαν Ρωμαιοκαθολικοί Επίσκοποι και Πρεσβύτεροι, Αγγλικανοί κληρικοί και Προτεστάντες

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.