Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο και την συμμετοχή 50 μαθητών και φοιτητών πραγματοποίησε πενθήμερη εκδρομή την Φινλανδία από 19 Ιουλίου έως και 23 Ιουλίου.

Οι εκδρομείς σε αυτό το διάστημα επισκέφθηκαν αρκετά προσκυνήματα και αξιοθέατα της Φινλανδίας.

Είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επικοινωνία και να γνωριστούν με χριστιανούς ορθόδοξους που, ενώ έχουν διαφορετική γλώσσα, κουλτούρα, παραδόσεις, τους συνδέει κάτι κοινό, το πρόσωπο του Χριστού.

Οι ορθόδοξοι χριστιανοί στην Φιλανδια είναι 58.000 περίπου, αντιπροσωπεύουν το 1,1% του γενικού πληθυσμού της χώρας.
Τις ημέρες αυτές επισκέφθηκαν στην Φινλανδική πρωτεύουσα τα σπουδαιότερα μνημεία και αξιοθέατά της όπως τον ορθόδοξο καθεδρικό ιερό ναό Ουσπένσκι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, το κοινοβούλιο, την υπερσύγχρονη κεντρική βιβλιοθήκη Oodi, το μνημείο Sibelius, την κεντρική αγορά Kauppatori, τον καθεδρικό Λουθηρανικό ναό κ.α.

Ταξίδεψαν μέχρι την βόρεια Σαβονεία και βόρεια Καρελία, στο Joroinen και τον ιερό ναό του αγίου Γεωργίου, και ξεναγήθηκαν στο Iisami, στο Jykka όπου μαζί με τους λίγους χριστιανούς της κωμόπολης συμμετείχαν στο μυστήριο της θείας λειτουργίας τιμώντας τον Προφήτη Ηλία.
Θαύμασαν το μοναδικό φυσικό πλούτο και την γραφική ομορφιά που προσέφερε το εθνικό πάρκο Koli, πάνω από την λίμνη Pielinen.

Έτυχαν της εγκάρδιας φιλοξενίας του π. Ηλία Huurinainen, ο οποίος δεξιώθηκε τους νέους στο σπίτι του και τους χάρισε αξέχαστες στιγμές, προσφέροντας την βάρκα του για να απολαύσουν την φυσική ομορφιά του τόπου.

Επισκέφθηκαν το περίφημο ανδρικό μοναστήρι Βαλαάμ-Valamo και την γυναικεία μονή Lintula, περιηγήθηκαν με καράβι στις λίμνες της περιοχής και διέσχισαν το κανάλι Taivallahden το οποίο με τις ανισοϋψή δεξαμενές ενώνει τις λίμνες Varisvesi και Juojarvi.
Οι μέρες πέρασαν πολύ γρήγορα και οι νέοι της Μητροπόλεως επέστρεψαν στην Ελλάδα έχοντας τις ομορφότερες εμπειρίες από μια φιλόξενη χώρα, βιώνοντας τον παγκόσμιο και οικουμενικό χαρακτήρα της Ορθοδοξίας.


Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.