Στα πλαίσια του 31 Φεστιβάλ Ναυπλίου, παρουσιάστηκε η πρώτη «μεγάλη» δίκη της νεότερης Ελλάδας που διεξήχθη στο Βουλευτικό του Ναυπλίου και διήρκεσε έξι εβδομάδες ,η δίκη του Κολοκοτρώνη ,Σάββατο 9 Ιουλίου 2022.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη της ιστορικής-πολιτικής και νομικής σημασίας της δίκης των Θ. Κολοκοτρώνη και Δ. Πλαπούτα, που κατηγορήθηκαν για συνωμοσία κατά του βασιλιά.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση της ιστορικής Δίκης, με μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας, δικαστές, προσωπικότητες της εποχής, ξαναζωντανεύοντας εκείνη την ταραγμένη περίοδο της Ιστορίας μας.

Ένα θεατρικό έργο των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία του Σταύρου Καραγιάννη.

Τους ρόλους υποδύθηκαν δικηγόροι της ένωσης Ελλήνων ποινικολόγων και της ένωσης Ελλήνων νομικών.

Στην παράσταση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός και Α.Πουλάς, ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ κα.

Το ιστορικό Φεστιβάλ Ναυπλίου, βραβευμένο από την Ένωση Μουσικών Κριτικών Ελλάδας, κλείνει 31 χρόνια παρουσίας του.

Από τις 8 έως τις 16 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Γιάννη Βακαρέλη θα φιλοξενήσει ένα πανόραμα μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας στα ομορφότερα σημεία της πόλης, όπως η πλατεία Αγίου Γεωργίου, το Παλαμήδι, η πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, η Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου και το Φουγάρο.

Η φετινή χρονιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις επετειακές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την απελευθέρωση του Ναυπλίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.