«Καμία παγκοσμίως πρωτοτυπούσα διακομματική επιτροπή δεν θα αφήσουμε να πειραματίζεται παίζοντας στα ζάρια εκείνα τα θεσμικά δεδομένα στον τόπο μας που λειτούργησαν θετικά μέχρι και σήμερα εδώ και έναν αιώνα .»

Αυτό το μήνυμα επανέλαβε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, με αφορμή σχετική τοποθέτηση του στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα του Έβρου με θέμα «το Ισλάμ στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ο Σεβασμιώτατος έστειλε έτσι απάντηση στο ζήτημα που προέκυψε πρόσφατα σχετικά με την πρόθεση της Διακομματικής επιτροπής της Θράκης να αλλάξει τον τρόπο εκλογής των Μουφτήδων και στην άμεση παρέμβαση και των 4 Μητροπολιτών στέλνοντας επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία εξέφραζαν την έντονη δυσαρέσκεια τους.

Εξέφρασε την απορία του για το ποιος ζήτησε να γίνει μια τέτοια αλλαγή και ποιον εξυπηρετεί.

Διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανείς στο χώρο της Θράκης που να ζητάει εκλογή Μουφτή από το λαό, μήτε από τους Μουφτήδες, μήτε από τους μουσουλμάνους βουλευτές.

Μέσα από τις δηλώσεις του φάνηκε ότι αν αυτό εφαρμοσθεί, θα αποτελέσει μια παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού ούτε η ΕΕ το ζητάει.

Έκανε λόγο για ξαφνική παρέμβαση της Διακομματικής σε θεσμικά θέματα τονίζοντας πως «το Προξενείο κρατώντας τους ψευτομουφτήδες που δεν τους αναγνωρίζει το ελληνικό κράτος θα τους φέρει για να τους εκλέξει ο λαός. Θέλουμε να κάνουμε την παρανομία και την εικόνα του ψευτομουφτή που τον προάγει και τον συντηρεί το γειτονικό κράτος μέσα στην πατρίδα μας και λειτουργεί αντεθνικά , να τους κάνουμε εκλεγμένους του λαού; Η Διακομματική βλέπουμε ότι κάνει πίσω αλλά το θέμα έρχεται ξανά και ξανά στο προσκήνιο.»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.