Μήνυμα για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εξέδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει.

«Στο τέλος της ζωής της Παναγίας, οι Απόστολοι συγκεντρώθηκαν στο πλευρό της στη Γεθσημανή για να παρακολουθήσουν τη μετάσταση Της προς τον ουρανό και τη Βασιλεία του Υιού της. Αυτή η εορτή σηματοδοτεί τα τελευταία βήματα του ταξιδιού της Παναγίας προς τον Χριστό. Η εορτή της Κοιμήσεως εορτάζει επίσης κάθε πτυχή της ζωής Της που ήταν αφιερωμένη στον Κύριο.

Ακόμη και αν ο Χριστός ήταν ήδη με την Παναγία, κάθε ταξίδι στη ζωή Της ήταν και ένα ταξίδι προς τον Χριστό. Ως ακόλουθοι του Χριστού, όλοι μας είμαστε επίσης σε ένα ταξίδι μαζί και προς τον Χριστό. Είναι ήδη μέρος μας, αλλά κάθε βήμα στη ζωή μας έχει σκοπό να μας συνδέσει μαζί Του πιο βαθιά και προσωπικά.

Καθώς τώρα εορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, όπου την πήρε ο Κύριος στον ουρανό, ας κοιτάξουμε το δικό μας ταξίδι στο μονοπάτι της σωτηρίας. Είθε αυτό το ταξίδι να μας οδηγήσει στις πύλες του Παραδείσου και στη Βασιλεία του Υιού της, όπως ακριβώς έκανε και για Αυτήν, τη Μητέρα του Θεού.»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.