Στις 20 Ιουλίου 1974, ο λαός της Βόρειας Κύπρου υπέφερε πολύ κατά την εισβολή των Tουρκικών δυνάμεων. Από εκείνη την ημέρα, οι ζωές τους άλλαξαν για πάντα. Οι καταστροφές, οι διώξεις, οι απώλειες σπιτιών, θέσεων εργασίας και ζωών είναι διαρκείς υπενθυμίσεις εκείνων των πολύ σκοτεινών ημερών που συνεχίζονται 47 χρόνια αργότερα.

Ενώ είμαστε ευλογημένοι με πολλές ελευθερίες σε αυτήν τη χώρα, πολλά άλλα μέρη του κόσμου εξακολουθούν να υποφέρουν όντας υπό καταπίεση. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την ελευθερία που απολαμβάνουμε, μνημονεύοντας παράλληλα στις προσευχές μας όλους εκείνους των οποίων τα δικαιώματα έχουν αφαιρεθεί και συνεχίζουν να διώκονται.

Κατά τον εκκλησιασμό σας την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021, ζητώ από κάθε ενορία στη Μητρόπολη μας να τελέσει μνημόσυνο για όλους εκείνους που έχασαν τις ζωές τους κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ας θυμηθούμε προσευχόμενοι τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Βόρεια Κύπρο που εξακολουθούν να υποφέρουν, αναζητώντας ειρήνη και δικαιοσύνη για την πατρίδα τους δια μέσου της σοφίας και του ελέους του Κυρίου. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να τους τιμούμε με τις προσευχές μας και με τη συνεχιζόμενη δέσμευση μας για την αποκατάσταση της ελευθερίας που τους αξίζει.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.