«Ζούμε σε ένα έθνος που βασίζεται σε ένα σύνολο αρχών κατοχυρωμένο σε αυτήν τη Διακήρυξη που επικυρώθηκε την 4η Ιουλίου 1776.

Εορτάζουμε αυτή την σημαντική στιγμή, τα γενέθλια του έθνους μας, και των ιδανικών που εκφράζει. Αυτά τα ιδανικά και η προοπτική της Αμερικής προσέλκυσαν τους μετανάστες προγόνους μας. Ήρθαν σε μια χώρα που θα άνοιγε τις πόρτες της σε ανθρώπους όλων των φυλών, θρησκευμάτων και εθνικοτήτων. Δάκρυσαν όταν είδαν το Άγαλμα της Ελευθερίας στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, γνωρίζοντας ότι ξεκινούσαν μια νέα ζωή.

Ωστόσο, δεν βίωσαν αυτήν την φιλοξενία άμεσα. Οι μετανάστες πρόγονοι μας υπέστησαν φυλετικές διακρίσεις και βία. Θα χρειαζόταν μια ή δύο γενιές για να βρουν αποδοχή και να διασφαλίσουν τα δικαιώματα που είδαμε να απολαμβάνουν άλλοι. Χρειάστηκε το θάρρος των ηγετών μας να διακηρύξουν την ισότητά μας στην κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να ανακηρυχθεί η Ανατολική Ορθόδοξη Πίστη ως «βασική θρησκεία» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτός είναι ο διαχρονικός σκοπός του έθνους μας: η διεύρυνση των ιδανικών της ισότητας σε όλους, ανεξάρτητα από υπόβαθρο, φυλή, θρήσκευμα ή εθνικότητα, όπως τόσο εύγλωττα και ισχυρά διακηρύχθηκε σαν σήμερα πριν από σχεδόν 250 χρόνια. Η διδασκαλία αυτών των ιδανικών στα παιδιά μας είναι μέρος της αποστολής κάθε γενιάς – η υπενθύμιση των αγώνων του παρελθόντος. Αφιερώστε λίγο χρόνο μαζί τους για να εξερευνήσετε την ιστορία του έθνους μας. Πηγαίνετε πέρα ​​από τους μύθους και στα βάθη αυτής της ιστορίας, αλλά πάντα να κοιτάτε το μέλλον.

Η εορτή της 4ης Ιουλίου δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για να γιορτάσουμε με πυροτεχνήματα και ψήσιμο στην αυλή. Είναι επίσης μια ευκαιρία για να κοιτάξουμε μπροστά έχοντας το ίδιο όραμα με τους εθνοπατέρες. Σήμερα είναι μια ημέρα για να αφιερωθούμε στην εκπλήρωση αυτού του οράματος με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Ας εορτάσουμε λοιπόν αυτή την ημέρα με υπερηφάνεια ως Αμερικανοί πολίτες. Επίσης, ας εορτάσουμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί.»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.