Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε σήμερα όμιλος Αυστριακών κληρικών και Καθηγητών, υπό την ηγεσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσενίου και του Καθηγητού του Πανεπιστημίου του Graz Ελλογ. κ. Γρηγορίου Λαρεντζάκη, αποφοίτου της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Οι υψηλοί επισκέπτες, στους οποίους περιλαμβάνονταν ο Πρόεδρος του Pro Oriente και ο Κοσμήτωρ του Πανεπιστημίου του Graz, έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό και την περί αυτόν αδελφότητα. Ο Καθηγούμενος καλωσόρισε τους Αρχιερείς, τους Καθηγητές και τους λοιπούς επισκέπτες στο ιστορικό πνευματικό καθίδρυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αναφερόμενος στην ιστορία και την προσφορά του στον Χριστιανισμό και την ανθρωπότητα.

Κατά την ξενάγηση των επισκεπτών στο ναΰδριο, τις αίθουσες διδασκαλίας και την ιστορική Βιβλιοθήκη της Σχολής, ο Καθηγητής κ. Λαρεντζάκης περιέγραψε διά βραχέων από της Καθηγητικής έδρας τα βιώματά του κατά τα έτη της φοιτήσεώς του στην Σχολή, ενώ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην συμβολή της Σχολής στο πεδίο του διαλόγου μεταξύ των Εκκλησιών. Τέλος, οι υψηλοί επισκέπτες παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.