Ο Μητροπολίτη Καρυστίας στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Μπρινιά – Αγίου Λουκά Αλιβερίου.

Ο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ιερούργησε χθες στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Μπρινιά – Αγίου Λουκά Αλιβερίου. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαυμαστό γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού, και στην απιστία του Αποστόλου Θωμά.
Συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Τσιμόγιαννης Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γιαννούλης εφημέριος ιερού ναού Οσίου Λουκά – Αγίου Λουκά Αλιβερίου και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ τέλεσε το ετήσιο καθιερωμένο ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων του Εργοτάξιου ΔΕΗ Λιγνιτορυχείου Μπρινιά, με την παρουσία των Αντιδημάρχων κ. Νικολάου Μαστροκώστα κ. Γεωργίου Στρουμπούλη, του πρώην Δημάρχου κ. Αθανασίου Μπουραντά και πολλών πιστών και συγγενών των πεσόντων.

Ακολούθησε από τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ ιερό τρισάγιο στο μνημείο όπου αναγράφονται τα ονόματά τους εις ένδειξη τιμής και σεβασμού, και η κατάθεση στεφάνων.

Τους ύμνους απέδωσαν ο κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου με τον Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.