Την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Άνω Λακατάμειας.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Αδάμος Αδάμου και Νικόλαος Παζαράς, ο Πρεσβύτερος Πέτρος Καριούκι και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή που αναφερόταν στη Χαναναία γυναίκα και την ικετευτική της παράκληση προς τον Ιησού για τη θεραπεία της θυγατέρας της “Ελέησόν με, Κύριε υιέ Δαυίδ· η θυγάτηρ μου κακώς δαιμονίζεται».

Και αφού ο Κύριος δοκίμασε την πίστη της, για να παραδειγματιστούν οι επερχόμενες γενεές μέχρι και σήμερα, έκανε το θαύμα και είπε: «Ω γύναι, μεγάλη σου η πίστις! γενηθήτω σοι ως θέλεις».

Ας θυμηθούμε και να έχουμε ως πρότυπο το πρόσωπο της Χαναναίας, την επιμονή, την προσευχή, τη σύνεση και την ταπείνωσή της.

Την ικετευτική της προσευχή πρέπει να κάνουμε καθημερινά και να παρακαλούμε τον Ιησού Χριστό να μας ελεήσει και να μας αξιώσει να μετάσχουμς στην Ουράνιο του Βασιλεία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον αριστερό ψάλτη του Ναού, κ. Ανδρέα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.