Μόλις έγινε γνωστή η σημερινή πρώτη μνημόνευση εν τοις Διπτύχοις του Προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου, από τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, επικοινωνήσαμε άμεσα με τον Σεβ. Μητροπολίτη Νιγηρίας κ. Αλέξανδρο, ο οποίος έκανε στο «Νυχθημερόν» την ακόλουθη δήλωση.

Η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης μας κ.κ. Θεόδωρος έγραψε σήμερα χρυσή σελίδα στην Ιστορία όχι μόνο της Αφρικανικής, αλλά και της παγκόσμιας Ορθοδοξίας.

Μνημονεύοντας για πρώτη φορά σήμερα στα Δίπτυχα τον Μακαριώτατο Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, δεν αποδέχεται απλώς μιαν αρτισύστατη Εκκλησία πολλών εκατομμυρίων -πνευματικά εμπερίστατων μέχρι πρότινος- Ουκρανών, αλλά αποδεικνύει ότι συμπορεύεται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως σύμψυχος και συγκυρηναίος.

Από πλευράς μου, θεωρώντας ότι διερμηνεύω τα αισθήματα όλων των αδελφών Ιεραρχών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στέκω δίπλα στον Προκαθήμενό μας, στηρίζοντάς τον κατά πάντα!»

Πηγή: nyxthimeron.com

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.