Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων

Υπό των κατανυκτικών μελωδιών των γλυκοερμήνευτων Χριστουγεννιάτικων ύμνων, τελέστηκε η Ι.Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Ελευθερίου του Ιερομάρτυρος στον Ι.Ναό Οσίων Μετεωριτών Πατέρων.

Της Ι.Αγρυπνίας προεξήρχε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Θεόκλητος πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Νήφωνα Καψάλη, καθώς και ιερομονάχους των Ι.Μονών των Μετεώρων και ιερείς της μητροπόλεως.

Ξεχωριστή ευλογία έδωσε στην αγρυπνία, η παρουσία τεμαχίων Ιερών Λειψάνων των Αγίων Κτιτόρων της Ι.Μ.Μ.Μετεώρου, Αθανασίου και Ιωάσαφ, τα οποία ο Πρωτοσύγγελος και Καθηγούμενος της Ι.Μονής, δώρισε στον Ι.Ναό που τιμάται στη μνημή των Αγίων των Μετεώρων.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχτηκε τα Τίμια Λείψανα στην είσοδο του Ι. Ναού, και στη συνέχεια κλήρος και πιστοί κατευθύνθηκαν εν πομπή στο μέσο του Ναού όπου και τελέστηκε μικρή δέηση.

Αμέσως μετα ξεκίνησε η Ι.Αγρυπνία ενώ μετά το πέρας της Αρτοκλασίας ο Εφημέριος του Ι.Ναού π. Δημήτριος, ευχαρίστησε δημοσίως τον Πρωτοσύγκελλο, για το τιμαλφέστατο θησαύρισμα των Αγίων Λειψάνων, τα οποία στο εξής θα έχουν οίκο τους τον Ι΄Ναό που τιμάται στη μνήμη τους και οι πιστοι θα έχουν την ευκαιρία να τα προσκυνούν και να ζητούν τις πρεσβείες των Αγίων.

 

Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Ιερά Αγρυπνία για τον Άγιο Ελευθέριο Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Ιερά Αγρυπνία για τον Άγιο Ελευθέριο Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Ιερά Αγρυπνία για τον Άγιο Ελευθέριο Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Ιερά Αγρυπνία για τον Άγιο Ελευθέριο Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Ιερά Αγρυπνία για τον Άγιο Ελευθέριο Ο Μετεώρων Θεόκλητος στην Ιερά Αγρυπνία για τον Άγιο Ελευθέριο

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.