Κατόπιν αδείας και ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και προσκλήσεως της Παμμεσσηνιακής Ένωσης Αθηνών και του Συλλόγου των εν Αθήναις Κορωναίων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε το εσπέρας της Παρασκευής 12 Απριλίου 2024, στην Ακολουθία της Δ' Στάσεως των Χαιρετισμών, στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι εφημέριοι του Καθεδρικού Ναού με προεξάρχοντα τον Προϊστάμενο του Ναού Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Θωμά Συνοδινό, ενώ τα ιερά αναλογία πλαισίωσαν οι ιεροψάλτες μετά των χορωδιών τους.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην τιμή που της αποδίδει η Εκκλησία κατά τις Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τελειώνοντας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την άδεια και πατρική ευλογία του και τους πατέρες του ναού για την φιλοξενία.

Εξέφρασε επίσης την αγάπη και ευγνωμοσύνη του προς τους εν Αθήναις Μεσσήνιους και Κορωναίους και ευχήθηκε σε όλους καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.