ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Στον Πατριαρχικό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Σούμπρα, σημείο αναφοράς του Ελληνισμού του Καΐρου, τιμήθηκε την Πέμπτη 1 Ιουλίου, η μνήμη των Αγίων που έχουν συνδέσει το έργο τους με τη θεραπεία, την ίαση ψυχής και σώματος.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ του Αγ. Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, Αρχιμ. Δαμασκηνό Αλαζράι και τους πατέρας Ιωακείμ και Παϊσιο.

Ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ύβριν, η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά ήταν βασικό συστατικό της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων καθώς αποτύπωνε την ανθρώπινη αλαζονεία, η οποία προκαλούσε την μήνιν των Θεών.

Ο κ. Νικόδημος είπε ότι σε μια αντίστοιχη κατάσταση βρίσκονται σήμερα οι άνθρωποι οι οποίοι με την τεράστια εξέλιξη της τεχνολογία διακατέχονται από αλαζονεία. Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος ο άνθρωπος θεωρεί ότι είναι Θεός και ότι μπορεί να τα κάνει όλα, γεγονός το οποίο ανατρέπεται από την πανδημία, η οποία έρχεται να μας δοκιμάσει: «…ο Θεός μας επιτρέπει να συμβούν όλα αυτά για να ξέρουμε ποια είναι τα όριά μας”, είπε, μεταξύ άλλων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.